Bas van Dijen onderweg naar een tevreden klant. ,,Ik vertel aan onze klanten waar ze een goede cappuccino kunnen drinken.
Bas van Dijen onderweg naar een tevreden klant. ,,Ik vertel aan onze klanten waar ze een goede cappuccino kunnen drinken." Caspar Huurdeman
ZAKELIJK

Floor ambassadeur van Baarn

21 juli 2021 om 10:00 Zakelijk

BAARN Bas van Dijen springt op een van de elektrische VanMoof-fietsen die voor zijn makelaarskantoor aan de Brinkstraat staan geparkeerd. Onder zijn arm een ‘Te Koop-Bord’ met daarop een sticker ‘Verkocht’. ,,Even in een tuin plaatsen”, zegt de sympathieke makelaar. Hij fietst richting het huis van - opnieuw - een tevreden klant. 

Het is een bekend gegeven; de huizenmarkt is de laatste jaren getransformeerd tot een verkopersmarkt. Er is heel veel vraag en het aanbod slinkt. Dat is Bas van Dijen, eigenaar van Floor Makelaardij, uiteraard ook niet ontgaan. ,,Voor elk te verkopen huis zijn er gemiddeld tussen de tien en twintig belangstellenden. Daarvan wil 70% echt het huis hebben. Dat maakt de markt grillig, ik heb dat nog niet eerder meegemaakt.”

TROTS Het afgelopen kwartaal kwamen er veel meldingen van huisverkopers op het kantoor van Bas binnen. ,,Ik ben er trots op dat wij de afgelopen vier maanden in Baarn het hoogst aantal huizen hebben aangemeld. Momenteel hebben wij gemiddeld twee woningen per week in aanbod. Onze dienstverlening wordt gewaardeerd merken wij. Ons marktaandeel groeide van 6,5% in 2016 naar 15,3% in 2021. Gedurende een mensenleven verkoop je een paar keer een huis, het is dan goed om te weten dat je dan bij het vertrouwde adres terecht kan voor advies en ondersteuning.”

Voor elk te verkopen huis zijn er gemiddeld tussen de tien en twintig belangstellenden

AMBASSADEUR Zo ontvangt Bas, samen met zijn team, veel nieuwe inwoners van Baarn. ,,In april 2022 zijn we twintig jaar actief in Baarn. In die twee decennia is ons kantoor een ambassadeur van het dorp geworden. Mensen die hier komen wonen willen ook wat over het dorp weten. Ik vertel aan onze klanten waar ze een goede cappuccino kunnen drinken, waar ze cultuur en ontspanning kunnen beleven en welke sportclubs hier zijn. Wij kennen het dorp als onze broekzak natuurlijk.”

Het vak van makelaar is volgens Bas meer dan alleen stenen kopen en verkopen. ,,Wij hebben klanten uit elke volwassen levensfase en ons aanbod is divers. Van een garage tot huizen boven het miljoen. De grootte van de verkoopsom is voor ons nooit een leidraad in het advies dat wij geven. Wij willen vooral laagdrempelig zijn. Je bent welkom bij ons. We drinken een bakje koffie en we bespreken de mogelijkheden. Voor elk mens is de aan- of verkoop van een huis een belangrijk en vaak emotioneel moment. Als makelaar moet je dat aanvoelen en het is voor ons niet meer dan vanzelfsprekend dat wij geen onderscheid maken in onze benadering.”

COMBINATIE De service en klandizie houden niet op bij de grens met Baarn verduidelijkt Bas. ,,We doen ook zaken in Blaricum, Soest, Bunschoten en Amersfoort. Zo verhuren en uitponden wij appartementen aan de Joh. Poststraat in Soest. Dat kan in combinatie met de verkoop van een woning.”

De markt is grillig en het is voor jongeren in Baarn moeilijk om een huis te vinden in hun eigen dorp. Bas doet een beroep op de lokale politiek. ,,Woningen tot pakweg 350/k zouden niet door particuliere investeerders gekocht kunnen worden maar beschikbaar moeten blijven voor de lokale bevolking. Zelfbewoningsplicht heet dat. Misschien zou een woonconsulent een mooie oplossing zijn voor Baarn.”

Door Peter Beijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie