Lambert (links) en Hans Scholten. Vakmannen die voor dag en dauw naar de veiling gaan.
Lambert (links) en Hans Scholten. Vakmannen die voor dag en dauw naar de veiling gaan. Eigen foto

Scholten Bloemen: ‘Elke dag verse bloemen’

30 juni 2021 om 09:45 Zakelijk

SOEST De kleurige en geurige zomer komt je tegemoet bij de entree van Scholten Bloemen aan de Middelwijkstraat. Je hebt niet al te veel fantasie nodig om jezelf in Zuid-Frankrijk te wanen. Een groen dak gevormd door platanen geven het fleurige plein een mediterrane sfeer. Wat zien we daar? Olijfbomen, druivenplanten, palmbomen. Je snuift de vakantie op. Scholten Bloemen verkoopt niet alleen bloemen en planten. De onderneming verkoopt gevoel, een goed gevoel!

Hans Scholten is, samen met echtgenote Mirjam, eigenaar van Scholten Bloemen en Jasmijn in Winkelcentrum Soest-Zuid. Een fraai boeket , een kamerplant, kleurige tuinplanten, het is te koop in de twee winkels. Het deskundige advies van een van de vriendelijke verkoopsters is gratis. Hans: ,,Eigenlijk past dit artikel meer in het bulletin ‘Vakvrouwen’. Ons team van vijftien vrouwen heeft passie en toewijding voor de producten, gebruiken hun creativiteit en begrijpen wat onze klanten willen.”

De vakmannen zijn de twee bezorgers en de gebroeders Hans en Lambert Scholten. Elke ochtend gaat om 4 uur de wekker. Hans gaat dan met Lambert naar de veiling om zelf op de klok in te kopen. ,,Zo wordt er veilingvers ingekocht”, vertelt Lambert. ,,Wij zijn niet alleen handelaar, maar ook commissionair. Dat betekent dat wij ook voor andere partijen inkopen. Elke dag verse bloemen en planten , daar staan wij voor. Wij willen altijd de primeurs en de noviteiten. Wij verrassen graag onze klanten.”

In 1968 startten Mijndert en Janna Scholten, de ouders van Hans en Lambert met het bedrijf. ,,In de loop van de jaren zijn wij doorgegroeid”, vertelt Hans trots. ,,Niet alleen als detailhandel in verse bloemen en planten en commissionair, maar ook als duurzaam gecertificeerd bedrijf. Dat hebben we met ons volledig team gerealiseerd.”

Scholten Bloemen
Middelwijkstraat 28 Soest

Bloemenhuis Jasmijn
Zuidpromenade 9-11 Soest

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie