Afbeelding
Eigen foto

Martine Hafkamp: ‘Met Fintessa kan ik m’n eigen(wijze) koers varen’

9 juni 2021 om 15:05 Zakelijk

BAARN ,,Mijn zakenpartner Han Schulten en ik hebben in het najaar van 2007 onze baan opgezegd en zijn met Fintessa begonnen”, zegt Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer uit Baarn. ,,Op 3 januari 2008 hadden we onze vergunning binnen. Inmiddels zijn we bij Fintessa met 19 mensen en hebben we meer dan 750 miljoen euro onder beheer en hebben we VRY van Fintessa opgericht. Daar kunnen mensen doorbeleggen met hun uitkerende lijfrente of juist pensioenvermogen opbouwen.”

,,Fintessa heeft dit jaar voor de tiende keer de Cashcow Award gewonnen voor Beste Vermogensbeheerder. Dat kan alleen als je dienstverlening goed is en je doet wat je belooft. Het is bovendien een bewijs dat onze gerealiseerde rendementen dik in orde zijn. Bij Fintessa voelen mensen zich nog steeds echt cliënt en geen nummer.”

PERSOONLIJK ,,Het allerleukste vind ik dat alles wat er in de wereld gebeurt van invloed kan zijn op waar je mee bezig bent en dat je weet voor wie je belegt; je kent je cliënt en je weet wat wel en niet bij hem of haar past. Daardoor kun je je dienstverlening heel persoonlijk houden. Ook vind ik het heel leuk dat ik zelfstandig ondernemer ben en dat Fintessa geen eigen producten heeft of beleggingsproducten van anderen hoeft te verkopen.”

,,Met Fintessa kan ik m’n eigen(wijze) koers varen. Natuurlijk moet je kwaliteit leveren, je bent immers verantwoordelijk voor het beheer van (een deel van) het vermogen van je cliënten. Dat is een grote verantwoordelijkheid. Ik beloof niet te veel, waai niet met alle winden mee en wil voor m’n cliënten niet meer risico lopen dan zij kunnen of willen dragen. Het is mijn verantwoordelijkheid om de hele financiële situatie van m’n cliënten goed te inventariseren, net zoals de risico’s die men wil en kan lopen over het gedeelte van het vermogen waarmee belegd wordt. 

Ik beloof niet te veel, waai niet met alle winden mee en wil voor m’n cliënten niet meer risico lopen dan zij willen dragen

,,Een goede, financieel zorgeloze toekomst of pensioen is vandaag de dag niet meer zo vanzelfsprekend. Steeds meer mensen raken daarvan doordrongen en beseffen dat ze er zelf iets aan kunnen en misschien wel moeten doen. Die zorg neem ik met Fintessa graag op me.”

VROUW ,,Wat ik vaak hoor van mannelijke cliënten is dat ze door hun vrouw naar Fintessa zijn gestuurd of juist dat ze hun vrouw al hebben aangeraden om, mocht er iets met hen gebeuren, naar Fintessa te gaan. De achterliggende gedachte daarvan is meestal dat er hier een vrouw aan het roer staat en dat geeft hen het vertrouwen dat er op een zorgvuldige manier met hun vermogen zal worden omgegaan.”

,,Ik denk dat je altijd moet proberen om met zo min mogelijk risico je (beleggings)doelen na te streven en dat je niet met alle winden moet meewaaien. Het is verstandiger om juist bij tegenwind koers proberen te houden. Je moet niet te veel risico lopen, maar juist spreiden over aandelen en obligaties van solide ondernemingen en je langetermijndoel voor ogen houden. Bovendien moet je je geen angst laten aanjagen door tussentijds dalende koersen en macro-economische of politieke perikelen. Natuurlijk horen bij beleggen af en toe tegenslagen, maar wie daar niet tegen kan, kan beter niet beleggen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie