Jurgen Veenvliet voor de nooddeuren van Iris Brillen.
Zijn zaak in de Baarnse Laanstraat werd getroffen door een (mislukte) snelkraak.
Jurgen Veenvliet voor de nooddeuren van Iris Brillen. Zijn zaak in de Baarnse Laanstraat werd getroffen door een (mislukte) snelkraak. Caspar Huurdeman

Iris Brillen maakt na vernieling van zaak van nood een deugd

29 maart 2023 om 17:15 Winkels

BAARN ,,We proberen van iets vervelends iets leuks te maken.” Eigenaar Jurgen Veenvliet van Iris Brillen werd donderdag 16 maart in alle vroegte slachtoffer van een poging tot ramkraak. Hierbij werden de glazen deuren van zijn zaak in de Laanstraat vernield. De volgende dag werden houten nooddeuren aangebracht. ,,Omdat de nieuwe deuren drie maanden op zich laten wachten, hebben we besloten een prijsvraag uit te schrijven.” Baarnse kunstenaars wordt uitgenodigd met een ontwerp te komen voor de houten deuren. 

De houten klapdeuren hebben de afmetingen 88x215cm per deur. Zowel de binnen- als buitenkant mag worden voorzien van een kunstwerk dat bij de winkel past. De winnaar mag zijn of haar ontwerp uitvoeren en krijgt bovendien 500 euro. ,,Het mag een tekening zijn of graffiti, iedereen met een mooi ontwerp kan zich binnen twee weken in de winkel melden of het ontwerp mailen naar info@irisbrillen.nl“, aldus Veenvliet, met wie het goed gaat. ,,Zo’n inbraakpoging is een inbreuk op je privacy. Het is een winkel, maar wel míjn winkel die ik zie als mijn woonkamer. Ik weet dat we mooie spullen hebben en dat dit kan gebeuren, maar dát het gebeurt is natuurlijk heel vervelend. Maar je hoort het helaas momenteel veel bij juweliers en opticiens. Met deze prijsvraag hopen we het negatieve positief te keren.” Veenvliet en zijn team kiezen uit de inzendingen het winnende ontwerp.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie