Het kaartje met de betreffende fietsroute van Amersfoort naar Hilversum.
Het kaartje met de betreffende fietsroute van Amersfoort naar Hilversum. Provincie Utrecht

Provincie onderzoekt beleving op toekomstige doorfietsroute van Amersfoort naar Hilversum

23 mei 2023 om 09:25 Verkeer en vervoer

BAARN Provincie Utrecht start met een onderzoek naar de beleving van vijf fietsroutes, waaronder van Amersfoort naar Hilversum. Dit gebeurt op fietspaden waar de provinciale overheid, samen met de gemeenten, waaronder Baarn, doorfietsroutes gaat aanleggen. Doorfietsroutes zijn vlotte, veilige en comfortabele fietspaden tussen dorpen en steden om ook op een langere afstand fietsen naar werk of school aantrekkelijk te maken. 

Provincie Utrecht start met een enquête naar de beleving van vijf fietsroutes. Dit gebeurt op fietspaden waar doorfietsroutes komen. Het gaat om de volgende routes:  

Amersfoort - Hilversum; Utrecht - Hilversum; Houten - Lage Weide; Houten Castellum - Utrecht Science Park (USP); USP - Veenendaal.

De enquête wordt uitgevoerd door Goudappel Coffeng op dinsdag 23, donderdag 25 en zaterdag 27 mei. Er worden flyers op de fietspaden uitgedeeld en de enquête wordt online verspreid.

Met het onderzoek wil de provincie allereerst kijken hoe de beleving nu is en wat ze in het definitief ontwerp nog mee kunnen nemen. Daarnaast willen ze later, als de doorfietsroute klaar is en wordt gebruikt, met een een-meting het verschil meten. Voor de vier andere doorfietsroutes is reeds een nulmeting uitgevoerd.

DOORFIETSROUTES Meer mensen op de fiets vraagt om een vlot, veilig en comfortabel fietsnetwerk. Juist om forenzen ook op een langere afstand te stimuleren om te fietsen, realiseren we samen met gemeenten negen doorfietsroutes. Hiermee worden bestaande fietspaden verbeterd, aan elkaar verbonden en voorzien van herkenbare belijning, bewegwijzering en waar mogelijk verlichting. Fietsers komen minder obstakels tegen en krijgen vaker voorrang op ander verkeer. Op de doorfietsroutes zijn alle fietsers welkom, of je nu snel of rustig fietst, daarvoor zijn ze breed genoeg.

Meedoen met de enquête kan via: www.goudappel.nl/doorfietsroutes tot 18 juni. Onder de deelnemers worden leuke prijzen verloot. 

Enquête fietsroute Hilversum - Amersfoort (0-meting)

Doel van de enquête: In het kader van de aanleg van de doorfietsroute Hilversum-Amersfoort wil de provincie je een aantal vragen stellen over je fietsgebruik.

Met de aanleg van de doorfietsroute wil de provincie Utrecht samen met de gemeenten Hilversum, Baarn, Soest en Amersfoort reizigers een duurzaam alternatief bieden om op een comfortabele, veilige en snellere manier met de fiets op hun bestemming te komen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Goudappel en is een eerste meting van de huidige situatie: de 0-meting. Als de doorfietsroute klaar is, vindt er een vervolgonderzoek plaats naar de effecten van de veranderingen.

Deelnemers aan de enquête maken kans op een van de tien VVV-bonnen ter waarde van 25 euro.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie