Nieuwe fietspaden door het bos

15 nov 2020, 07:21 Verkeer en vervoer
Hans Veltmeijer
In de zomer werd al actie gevoerd door mensen die willen dat het fietspad open blijft.
In de zomer werd al actie gevoerd door mensen die willen dat het fietspad open blijft.

BAARN/SOEST De provincie Utrecht en Soest maken werk van een nieuwe snelfietsroute tussen Amersfoort en Hilversum, via Soest. Ook werkt Baarn aan een fietspad door het bos naar Soest. Beide routes zijn echter geen alternatief voor het door de landgoedeigenaar gesloten pad over Pijnenburg, zeggen de gemeenten Soest en Baarn.

Het pad over landgoed Pijnenburg is lang gebruikt als onderdeel van een fietsroute tussen Soest en Hilversum. Landgoedeigenaar Per Insinger ziet dit pad als een wandelpad en heeft het vorig jaar afgesloten voor fietsers. Hij zou te veel overlast voor de natuur ondervinden en plaatste hekken en verbodsborden. Dat stuitte op verzet bij een groep fietsers die zich verenigde in het burgercomité Fietsvrienden Pijnenburg.

WEGE..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.