Afbeelding
Robert Repko

‘Laten we samen iets tofs van skatebaan maken’

25 mei 2023 om 06:45 Recreatie

BAARN Het heeft even geduurd, maar nu dan toch, een kleine twee jaar later komt hij er. Een vernieuwde skatebaan aan de Geerenweg. 

Jesse van den Hoek, die in augustus 2021 actievoerde met vrienden en handtekeningen inzamelde, is er donderdag, als er een bewonersbijeenkomst wordt georganiseerd waarbij omwonenden mogen meedenken, natuurlijk bij. Alhoewel, zo natuurlijk ook weer niet; hij is inmiddels 15 en heeft andere interesses gekregen. Maar zijn broertje Sem (13) maakt zich nu druk voor de skatebaan. Brenda van den Hoek, moeder van de jongens: ,,Er is geld en een begroting, eindelijk gaat er nu wat gebeuren. Voor Jesse heeft het helaas te lang geduurd, maar hopelijk geniet volgend jaar zomer een nieuwe generatie jongeren van een mooie, veilige en grotere ontmoetingsplek.” 

Wethouder Mark Eijbaard laat weten: ,,Na waardevolle input van jongeren in Baarn die regelmatig gebruik maken van de skatebaan, is het duidelijk geworden dat er ruimte is voor verbetering en meer plezier. Daarom willen we met elkaar een skatebaan maken die niet alleen geschikt is om te skaten, maar ook een ontmoetingsplek is, waar talenten worden ontwikkeld en vriendschappen worden gesloten. De bewonersavond is een unieke kans voor alle jongeren in Baarn om gezamenlijk een toffe skatebaan te maken. Laten we er samen iets moois van maken.”

De bewonersavond is donderdagavond 25 mei om 19.30 uur bij de skatebaan. Vanaf 26 mei kunnen jongeren ook online meedenken. Dit kan tot en met 9 juni 2023 via de tool ‘Speeltuinbouwer’ van ontwerpbureau Speelplan. Via de site baarn.speeltuinbouwer.nl maken jongeren een eigen ontwerp voor de skatebaan. Dit ontwerp delen ze met de gemeente en het ontwerpbureau. Sem van den Hoek heeft vorige week al samen met iemand van Speelplan zijn ontwerp gemaakt en ingediend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie