Rechtbank: ‘Baarnaar die vriendin doodde, handelde uit noodweer’

27 jun, 19:05 Rechtbank Rechtbank Midden-Nederland
Afbeelding

BAARN De 37-jarige Baarnaar die vorig jaar september zijn vriendin om het leven bracht, deed dat volgens de Utrechtse rechtbank niet met opzet en handelde bovendien uit noodweer. Wel kreeg de man maandag twaalf maanden celstraf opgelegd voor het verbergen van haar lichaam. Twee weken geleden eiste de rechtbank nog een gevangenisstraf van twaalf jaar.

De politie trof het lichaam van de 34-jarige vrouw vorig jaar op de avond van 7 oktober levenloos aan in haar auto op het parkeerterrein van hotel De Witte Bergen in Eemnes. Ze lag onder een dekbed en deurmaten ondersteboven tussen de achterbank en de voorstoelen. Naar de vrouw en de Baarnaar werd al enkele dagen gezocht; ze waren beiden begin oktober door familieleden als vermist opgegeven.

BROODMES Na zijn aanhouding op 8 oktober bekende de Baarnaar dat hij verantwoordelijk was voor haar dood. Tijdens een ruzie in de nacht van 28 op 29 september in een chalet in het Gelderse Voorthuizen was hij op haar gaan zitten en had hij met een hand op haar keel gedrukt, naar zijn zeggen om haar rustig te krijgen. Ze zou hem h..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.