Afbeelding
Caspar Huurdeman

Gemeente ging uit van stille tocht voor Julian

8 september 2021 om 19:00 Politiek

Dat zegt de gemeente in een reactie op de commotie die ontstond door het vuurwerk. Jos Zonneveld van de gelijknamige manage plaatste een boze reactie op Facebook waarin hij de gemeente medeverantwoordelijk hield voor de overlast waarbij paarden en pony’s erg onrustig werden terwijl er kinderen op reden. Volgens hem was er sprake van paniek op het terrein. Enkele pony’s sloegen op hol, een paar kinderen vielen op de grond. Tijdens de tocht van de rouwstoet via de Stadhouderslaan langs de manege en Koningslaan richting Paleis Soestdijk werd het verkeer geregeld door agenten en boa’s van de gemeente. Een woordvoerder van de gemeente: ,,We hadden hier niet op kunnen anticiperen. We wisten het niet. Inmiddels zijn er gesprekken geweest met betrokkenen. Het is zeker geen verwijt naar de familie toe. Het is allemaal al erg genoeg. Het is een samenloop van omstandigheden; een unieke en trieste situatie waarbij we niemand iets verwijten. Het is gebeurd en heel vervelend, maar gelukkig zijn er geen ernstige ongelukken gebeurd.”

BAARN De gemeente ging uit van een stille tocht voorafgaand aan de uitvaart van Julian Kok vorige week. Ze was volledig verrast door het afsteken van fakkels met oranje rook en vuurwerk. Daardoor is Manege Zonneveld ook niet vooraf gewaarschuwd.

VUURWERK Officieel moet een vuurwerkvergunning aan worden gevraagd, maar ook daar gaat de gemeente geen werk van maken. De Facebookpost is inmiddels verwijderd. Julian Kok overleed na een eenzijdig ongeval op de Zandheuvelweg. Zijn auto raakte door onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een boom. Zijn uitvaart werd door honderden familieleden, vrienden en kennissen bijgewoond. Ze begeleidden de kist, gedragen door vrienden vanaf zijn ouderlijk huis tot Paleis Soestdijk. Daarna werd de kist in een Hummer geplaatst die naar het crematorium in Laren reed waar in besloten kring afscheid werd genomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie