Prakke maakt videoclip over theaterplan

2 dec, 17:00 Politiek D66 Utrechtse Heuvelrug
Afbeelding

BAARN In een videoclip van ruim 5 minuten, zet wethouder Hugo Prakke het raadsvoorstel voor de verbouw van De Speeldoos nog een keer op een rij. Het is vorige week verspreid onder de raadsleden, zodat er vanavond bij de vergadering van de gemeenteraad niet eerst een presentatie gegeven hoeft te worden.

Voor de opnamen is Prakke langsgegaan bij de verschillende locaties. De wethouder spreekt nadrukkelijk van het herijkte programma van eisen. Twee jaar geleden ging de raad akkoord met een verbouwvoorstel van 4 miljoen euro. Dat staat in geen enkel voorstel, dat de raad vanavond gaat bespreken.

Prakke: ,,Destijds is gekeken naar het budget en daarop is een programma van eisen gemaakt. Zowel de gemeente als de vertegenwoordigers van de bibliotheek en De Speeldoos vinden dat programma van eisen niet meer van deze tijd. Het is te krap, er is gewoon meer ruimte nodig, er zit letterlijk te weinig lucht in. Mensen kunnen elkaar nauwelijks passeren. We gaan nu niet meer uit van 2400 vierkante meter, maar van 3000 vierkante meter.”

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.