Rotonde en loopbrug nodig

27 nov, 14:09 Politiek Paleis Soestdijk Baarnsche Courant
De plek waar de rotonde moet komen.
De plek waar de rotonde moet komen.

BAARN Het grote verkeersonderzoek naar het "nieuwe" Soestdijk spitst zich niet toe op de dagen dat er grote evenementen zijn. De concerten van Royal Park Live, waarbij duizenden auto's in enkele uren naar Baarn komen en gaan, zijn speciale activiteiten waarvoor een speciale vergunning nodig is.

Adviesbureau Goudappel Coffeng keek wat er gebeurt als Soestdijk de deuren opent als een centrum voor innovatie, inclusief nieuwe woonwijk met 100 huizen en appartementen. Dan kun je ervan uit gaan dat er dagelijks 400 auto's per twee uur meer rijden dan nu.

Die 400 voertuigen gaan op in het totaal van duizenden auto's die dagelijks over de Amsterdamsestraatweg rijden. Dat betekent niet dat er niks hoeft te gebeuren. Integendeel. Komt er een woonwijk in het bos dan moeten de bewoners weg kunnen. Dat kan het beste via een rotonde ter hoogte van de huidige inrit naar de Marechausseekazerne.

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.