Hans Oosters (r) bevestigde ongeveer een jaar geleden de herbenoeming van burgemeester Mark Röell in Theater de Speeldoos.
Hans Oosters (r) bevestigde ongeveer een jaar geleden de herbenoeming van burgemeester Mark Röell in Theater de Speeldoos. Caspar Huurdeman

CvdK Hans Oosters wil in aanmerking komen voor herbenoeming

1 april 2024 om 09:49 Politiek

BAARN/REGIO Op 1 februari 2025 eindigt de eerste ambtstermijn van commissaris van de Koning Hans Oosters. Begin deze week heeft demissionair minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken hem gevraagd of hij voor herbenoeming in aanmerking wil komen. Hans Oosters heeft de minister daar volmondig ‘ja’ op geantwoord. Recent heeft hij Provinciale Staten (PS) hiervan op de hoogte gesteld.

,,Ik heb van harte de ambitie, de inspiratie en de energie om in een volgende ambtstermijn samen met u en vele anderen in onze mooie provincie te blijven werken aan het welzijn van onze inwoners. Graag draag ik bij aan de kwaliteit, zichtbaarheid en zeggingskracht van het openbaar bestuur. Het is een voorrecht om deze rol te mogen vervullen”, aldus Hans Oosters in zijn brief aan PS.

De minister zal op korte termijn aan PS vragen om de zogenoemde herbenoemingsprocedure te starten. 

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie