Valentijn Brinkman voor een van de Baarnse scholen.
Valentijn Brinkman voor een van de Baarnse scholen. Valentijn Brinkman

PvdA-gemeenteraadslid Valentijn Brinkman dient motie tegen kansenongelijkheid in

26 maart 2024 om 17:00 Politiek

BAARN Kan en wil de gemeente Baarn helpen bij het toegankelijk maken van bijles en extra onderwijsondersteuning voor alle kinderen, ongeacht de financiële situatie? Dat gaat PvdA-gemeenteraadslid Valentijn Brinkman woensdag vragen aan zijn mederaadsleden. Hij is een zogenoemde motie vreemd aan de agenda aan het voorbereiden. 

Brinkman: ,,Er is een groeiende kloof tussen rijke en arme gezinnen, wat de kansengelijkheid in het onderwijs verkleint. Betaalde bijles en extra educatieve ondersteuning voor gezinnen met hogere inkomens zijn een toenemende trend, terwijl gezinnen met lagere inkomens hier vaak geen toegang toe hebben.”

Hij wil dat de gemeente actie onderneemt. In de ogen van Brinkman zijn er wellicht niet zoveel wettelijke mogelijkheden, maar zou de gemeente op zijn minst in overleg kunnen treden met onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en andere relevante stakeholders hoe de kansenongelijkheid bestreden kan worden. Ook kan de gemeente onderzoeken welke financiële middelen er nodig zijn om die gelijke kansen in het onderwijs te waarborgen. Dat zou moeten leiden tot een gemeentelijk onderwijsachterstandenbeleid.

De PvdA’er: ,,Het is onze verantwoordelijkheid als lokale overheid om ervoor te zorgen dat alle kinderen gelijke kansen krijgen om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Door deze motie aan te nemen, tonen wij onze toewijding om actief bij te dragen aan het rechtzetten van deze onrechtvaardigheid en het verzekeren van een eerlijk onderwijssysteem voor alle kinderen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie