Pinokkio is een mooie eigentijdse musical geworden vol met onvergetelijke personages, gecreëerde werelden, muziek en dans.
Pinokkio is een mooie eigentijdse musical geworden vol met onvergetelijke personages, gecreëerde werelden, muziek en dans. Marc van Driel

Waldheim-mavo voert musical Pinokkio op in Theater de Speeldoos

23 mei 2023 om 15:46 Podiumkunsten

BAARN De afgelopen maanden hebben zo’n 40 leerlingen en 5 docenten van de Waldheim-mavo hard gerepeteerd voor de jaarlijkse musical. Dit jaar wordt er een eigentijdse musicalversie van Pinokkio opgevoerd in Theater de Speeldoos aan de Rembrandtlaan 35 te Baarn.

Op een nacht duikt de krekel Japie (Mose Douma) op in een klein Italiaans dorpje. Hier is hij er getuige van hoe de speelgoedmaker Geppetto (Joost Bouwer) een houten pop maakt die hij Pinokkio (Maurits Hesselink) noemt. Voordat Geppetto die nacht naar bed gaat, wenst hij dat zijn creatie een echte jongen zou zijn.

Die nacht wordt Geppetto’s huis bezocht door een fee (Merel van der Veer). Zij is bereid Geppetto’s wens te vervullen, maar in plaats van Pinokkio gelijk tot een echte jongen te maken, brengt ze hem enkel tot leven. Ze vertelt hem dat hij met goede daden het recht zal moeten verdienen om een echte jongen te worden. Japie biedt zich aan om dienst te doen als Pinokkio’s geweten en hem op het rechte pad te houden. Kort nadat de fee weg is, ontdekt Geppetto wat er is gebeurd. Hij is nu dolgelukkig.

Op zijn weg om een echte jongen te worden, ontmoet Pinokkio vele onvergetelijke figuren zoals Jantje Fatsoen (Jasmien Hoorn), Stromboli (Carla Pollen) en de gemene koetsier (Marc van Driel). Zal het Pinokkio lukken om een echte jongen te worden?

Pinokkio is een mooie eigentijdse musical geworden vol met onvergetelijke personages, gecreëerde werelden, muziek en dans.

Dans is in handen van Rasarani Keilman en Tamar Floor. Bewerking, regie, muziekkeuze en artistieke leiding zijn in handen van Marc van Driel

De musical van de Waldheim-mavo verdient een volle zaal. De voorstelling is voor iedereen toegankelijk, dus ook voor geïnteresseerden van buitenaf. De voorstelling start op 1 juni om 19.30 uur (zaal open rond 19.20 uur) in Theater de Speeldoos in Baarn. Kaarten kosten 2,50 euro en moeten vooraf gereserveerd worden door een mailtje te sturen naar mvandriel@waldheim.nl met daarin naam en hoeveel kaarten er gereserveerd moeten worden. Op de avond zelf kunnen de kaarten dan worden afgerekend bij de speciaal daarvoor ingerichte kassa.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie