Herman van Veen geeft ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag in de zomer een reeks voorstellingen op landgoed De Paltz.
Herman van Veen geeft ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag in de zomer een reeks voorstellingen op landgoed De Paltz. Pim Ras

Herman van Veen geeft serie voorstellingen op De Paltz

28 mei 2020 om 14:09 Podiumkunsten

SOEST In augustus speelt Herman van Veen een serie voorstellingen op De Paltz. Ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag voert hij elke zaterdagavond en zondagmiddag een keuze uit zijn repertoire op.

De concerten met een hoog feestelijk karakter worden in de buitenlucht gegeven. Dat gebeurt weliswaar deels onder een tent bij zijn Herman van Veen Arts Center, maar het kan zijn dat de weersomstandigheden het publiek er om vragen een jas en/of paraplu mee te nemen.

Herman van Veen trad enkele jaren geleden op tijdens de gildefeesten op De Blaak, maar het is uniek dat hij nu een serie optredens gaat geven op Soester bodem, met diverse acts en nummers uit zijn carrière, waarin hij al 55 jaar succes op succes stapelt.

De concerten op zaterdag beginnen om 20.00 uur, die op zondag om 15.00 uur, Een kaartje kost 35,00 euro en is verkrijgbaar via www.hermanvanveenartscenter.com. Via die website kan ook worden gereserveerd voor een hapje op zaterdag (vooraf) of zondag (achteraf).

OMMETJE Vanaf donderdag 4 juni presenteert het Herman van Veen Arts Center elke donderdag een 'Ommetje', een kunstrondleiding op Landgoed De Paltz. Dit ommetje voert langs kunst in de Gallery, Kapschuur en beeldentuin, uiteraard ijs en corona dienende. Het Ommetje begint telkens om 11.00 uur met koffie en een inleiding in de luwte van het valleihuisje. Na afloop is er gelegenheid voor een lunch in de sfeer van het getoonde. Reserveren voor de rondleiding (15,00 euro inclusief Harlekijn Paltz Cultuurschrift) en de lunch (20,00 euro): www.hermanvanveenartscenter.com. Bij elk Ommetje is plek voor tien personen.

NEUS Met ingang van vandaag is er bij het Herman van Veen Arts Center elke woensdag een rondleiding 'Je neus achterna'. Die wordt gegeven door onder anderen Edith Leerkes, gitariste, zangeres en liefhebber van bloemen. Het 'geurpad' voert langs bomen, struiken, planten en heesters en wil inzicht geven in wat zij met hun geuren bedoelen. De aromatherapeute Henriette Geiger maakte een aantal opmerkelijke, exclusief op de Paltz verkrijgbare, parfums, bereid uit wat er groeit en bloeit op dit historisch Soester landgoed.

De ontmoeting begint om 11:00 uur met koffie en een inleiding in de luwte van het valleihuisje. Na de wandeling is er gelegenheid voor een lunch in de sfeer van het parfum. Kosten: 15 euro, inclusief parfum naar keuze (lunch: 20,00 euro). Reserveren is noodzakelijk: www.hermanvanveenartscenter.com. Er is telkens plek voor 15 personen.

TENTOONSTELLING In het kunstcentrum is momenteel een tentoonstelling van Peter Meyers te zien: 'Beelden in het park'. Getoond worden ook sculpturen van Ton Kalishoek, Julia Berger en Meta Bloemen.

Verder kunnen bezoekers kijken naar een overzicht van Herman van Veen’s schilderijen ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag.

Dan is er ook nog ingericht de tentoonstelling ‘Kiekjes’. Die bestaat uit foto’s uit Herman van Veen’s plakboeken. Deze schetsen een historisch beeld van 52 jaar Harlekijn, zijn onderneming in de kunsten en zijn leven.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie