Inge de Jong, Paul Kemper en Irene Peerdeman.
Inge de Jong, Paul Kemper en Irene Peerdeman. Pieter Bax

Toneelgroep Karakter voert komische show Nonnen in Zaken op in Theater de Speeldoos

14 april 2024 om 14:00 Podiumkunsten

BAARN Op vrijdag 19 en zaterdag 20 april speelt Toneelgroep Karakter haar voorjaarsvoorstelling Nonnen in Zaken in Theater de Speeldoos in Baarn. In deze komische show, geschreven door Ton Davids, maakt het publiek mee hoe het eraan toe gaat in een echt klooster. Met dit voorstellingsweekend sluit de Baarnse toneelvereniging hun vijftigjarig jubileumseizoen feestelijk af.

Het klooster uit Nonnen in Zaken verkeert in grote problemen; geen nieuwe nonnen kondigen zich aan, er zijn geldperikelen en een faillissement dreigt. De bisschop ziet dit klooster als een grote verliespost voor zijn bisdom en wil het beslist verkopen. Maar de nog aanwezige nonnen laten dat niet gebeuren en bedenken allerlei plannetjes om dit te voorkomen. Wanneer meneer Jongeneel arriveert, wordt er een plan bedacht om het klooster nieuw leven in te blazen. Helaas is er de bisschop die er een bijzondere moraal op nahoudt. ,,Het enige wat het klooster nu nog kan redden, is een Godswonder...!”

In dit blijspel spelen maar liefst veertien leden van Toneelgroep Karakter mee. Anne Linda van der Goot kruipt in de rol van Moeder Overste. De zusters worden vertolkt door Aida Grims, Marloes Immel, Dominique Smits, Irene Peerdeman, Inge de Jong, Maike van Wijngaarden, Nienke Verhey en Kiki Baars. De mannelijke rollen worden gespeeld door Jelmer Wildenburg, Bruno Koren, René Dijk, Hans van Lidth de Jeude en Paul Kemper.

ECHT KLOOSTER

Onder leiding van regisseur Tonneke van der Sluijs is er maandenlang gewerkt aan de voorstelling. Een prachtig decor maakt het podium tot een klooster. Met bijpassende kostuums en muziek waan je je als publiek even in een echt klooster. Nonnen in Zaken is op vrijdagavond 19 april en zaterdagavond 20 april te zien in Theater de Speeldoos in Baarn. Kaarten kosten 12,50 euro per stuk en zijn te koop via de website van het theater.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie