Afbeelding
Foto: Pexels

Wat is de beste zakelijke aansprakelijkheidsverzekering?

29 september 2023 om 11:01 Partnercontent

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven - ook wel avb verzekering genoemd -  vergoedt schade die jij, jouw werknemer of product bij een ander veroorzaakt. Dit geldt zowel voor schade aan een object als een persoon. Op het moment dat je deze verzekering afsluit, voorkom je dat je zelf de kosten van een schadeclaim moet opvangen. Heb je momenteel nog geen AVB, maar wil je er wel eentje afsluiten? Wij vertellen je in deze tekst hoe je de beste vindt.

Ieder bedrijf is anders

Heb je nog niet eerder een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven afgesloten? Dan denk je misschien dat deze verzekering voor elk bedrijf hetzelfde is. Dit is een misvatting, want een AVB wordt op maat gemaakt. Niet gek, want de kans op een schadeclaim is niet bij ieder bedrijf even groot. Als je voornamelijk vanuit huis werkt, richt je niet snel schade aan. Kom je dag in dag uit bij klanten over de vloer? Dan is de kans dat je schade veroorzaakt een stuk groter. Reden om eerst de risico’s in kaart te brengen voordat je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aanvraagt. Het wordt zo een stuk makkelijker om de beste zakelijke aansprakelijkheidsverzekering te vinden.

Overweeg je aanvullend te verzekeren

Als jij je wilt verzekeren voor onverwachte schadeclaims, denk je misschien dat je genoeg hebt aan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Er zijn genoeg bedrijven die hiermee goed verzekerd zijn, maar een AVB volstaat niet voor ieder bedrijf. Gelukkig is dit geen probleem, want jij kunt een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hieronder hebben wij de opties voor je op een rijtje gezet en lichten we ze kort toe.

- Beroepsaansprakelijkheid
Beoefen je een juridisch, financieel, technisch of adviserend beroep? Dan is het verstandig om ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Met deze aanvullende verzekering verzeker jij je namelijk voor verkeerde adviezen, vergissingen, onjuistheden, inbreuk op geheimhouding, privacy of auteursrecht.

- Bestuurdersaansprakelijkheid

Je kunt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook uitbreiden met bestuurdersaansprakelijkheid. Dit is vooral verstandig als je bestuurder, commissaris of toezichthouder bent of je bedrijf hiermee werkt. Deze aanvullende verzekering dekt niet alleen schade door een bestuurlijke fout van jezelf, maar ook van medebestuurders.

Vergelijk verzekeraars met elkaar

Bij de meeste verzekeraars kun je tegenwoordig wel een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Het is alleen niet verstandig om je maar tot één verzekeraar te richten. De mogelijkheden, voorwaarden en premie kunnen per verzekeraar namelijk (sterk) verschillen. Reden genoeg om verzekeraars met elkaar te vergelijken. Alleen dan lukt het je namelijk om de beste zakelijke aansprakelijkheidsverzekering te vinden.

Staar je niet blind op de premie

Niemand wil te veel betalen voor een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering en daarom wordt er vaak als eerste naar de prijs gekeken. Niet gek, maar staar je niet blind op de premie. Een goedkope zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is mooi, maar het is belangrijker dat je goed verzekerd bent. Laat je daarom liever leiden door de voorwaarden dan door de premie. Lees je deze eerst goed door? Dan hoef je niet bang te zijn dat je voor verrassingen komt te staan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie