Peuken horen niet op straat
Peuken horen niet op straat Noëlle Sant

Sigarettenpeuken op de eerste plaats op World Cleanup Day

17 september 2023 om 12:34 Overig Deel je nieuws

Zaterdag 16 september was het World Cleanup Day. Een mooie gelegenheid voor de Baarnse Bermbrigade om een extra rondje zwerfafval te rapen. Door de aankondiging op de website was er ook nieuwe aanwas. De jongste deelnemer was 3, en de oudste (bijna) 90! 

Trots dat mevrouw Blok ook haar opbrengst kwam delen met de groep, zij is toch wel de nestor van het zwerfafval rapen. En de jongste deelnemer heeft ook hard meegewerkt met zijn grijper.

Rond de Brink waaierden de deelnemers uit. Rond de 1000 peuken zijn geraapt door het gezelschap! In totaal 12 kilo afval.

De filters van sigaretten zijn zeer belastend voor het milieu, zeker als ze in het water terecht komen. Als je ze op straat gooit, of in de goot, komen ze uiteindelijk zeker in het water terecht. Door het rapen van de peuken hebben we meer dan 10.000 liter water hiervoor gespaard. De moeite waard! 

Een van de deelnemers: ‘eerst denk je, moet ik nou echt de rotzooi van een ander opruimen? Maar daarna geeft het zoveel voldoening! Het heeft echt zin wat we doen.’ Nog mooier is natuurlijk dat het niet meer nodig zou zijn!

Mocht je ook een keertje mee willen met de Baarnse Bermbrigade: Elke eerste zaterdag van de maand verzamelt de groep om 9.45 uur bij de muziektent op de Brink. Er wordt geraapt van 10 tot 11 uur. Geheel vrijblijvend. Je hoeft je niet aan te melden van tevoren.

De zwerfafval helden van 16 september
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie