Het nieuwe bestuur van Eemboys heeft zin om de club nieuw elan te geven. Midden voorzitter Jacco Burgwal.
Het nieuwe bestuur van Eemboys heeft zin om de club nieuw elan te geven. Midden voorzitter Jacco Burgwal. Eemboys

Eemboys gaat toch door, met flink nieuw bestuur

1 april 2023 om 12:03 Overig

BAARN Voetbalvereniging Eemboys blijft voor Baarn behouden. Het voortbestaan van de in 1991 opgerichte club hing aan een zijden draadje de afgelopen weken, maar donderdag was er witte rook met een nieuw zevenkoppig bestuur.

Een gebrek aan vrijwilligers en met name bestuursleden leek de vereniging op te gaan breken. Sportief is het bij het eerste elftal al het gehele seizoen een malaise. Eemboys 1 bungelt stijf onderaan in de laagste klasse van het zaterdagvoetbal.

LEDENVERGADERING Maar na een ledenvergadering en een geannuleerde ledenvergadering was er afgelopen donderdagavond in de kantine van de club toch een juichstemming. Met het water aan de lippen meldden zich op de valreep genoeg vrijwilligers om de kar met nieuw elan te gaan trekken. 

ENERGIE Voorzitter Jacco Burgwal blijft in functie en zal worden bijgestaan door Thijs Donders en Roy Burgwal (gezamenlijk penningmeester), secretaris Marloes Luijken, vice-voorzitter Marc van Saet (in het verleden speler en trainer van de club) en de algemene bestuursleden Bram Witkamp en Mike Knotters. De nieuwe bestuurders werden met een ruime meerderheid van stemmen door de leden gekozen. ,,We zijn er heel blij mee en hebben er zin in”, aldus voorzitter Burgwal, die aanstipte dat het nieuwe bestuur uit zowel jongeren, ervaren krachten als een vrouw bestaat. ,,De energie spat er vanaf.”   

door Hans Veltmeijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie