Naomi, Ellen en Kitty van de toiletbrigade.
Naomi, Ellen en Kitty van de toiletbrigade.

Niet allemaal om 21.15 uur gaan plassen

Overig

BAARN Naomi, Ellen en Kitty beheren bij alle Royal Park Live concerten de toiletten bij Paleis Soestdijk. Ze hebben er 48, de urinoirs van de mannen niet meegeteld. Het is een vriendendienst voor de organisatie en met de fooien die de bezoekers achterlaten ook nog wel lucratief. 

Aan schoonmaken hebben ze geen hekel, integendeel. Het publiek is over het algemeen netjes, ook al wil het in het laatste uur wel eens wat rommelig worden. Om 21.15 is het steevast spitsuur. Ellen: ‘’Een paar duizend man willen dan net voor het optreden van de hoofdact nog even naar toilet. Dat gaat natuurlijk niet. Wees wijs, kom iets eerder, of later.”

Onder ideaal festivalweer trapte Paul de Munnik zaterdagavond om 18.00 uur af. De meeste bezoekers zijn gekomen voor de Dijk die dit jaar stopt met optreden. 

Op het grasveld, dat ten tijde van prinses Juliana en prins Bernhard absoluut niet betreden mocht worden, picknicken nu honderden mensen in afwachting van de concerten. De organisatie maakt graag gebruik van de koninklijke geschiedenis. Lakeien verwelkomen het publiek en hofmeesters en -dames paraderen met stelten door het park. 

Hofdames en -heren vermaken het publiek.
Juliana en Bernhard te midden van de concertbezoekers,
Paul de Munnik de eerste podiumartiest op zaterdag.
advertentie
advertentie