Ingenieur en politicoloog formeren, ‘Resultaat is belangrijker dan het tempo’

18 apr, 13:30 Overig Paleis Soestdijk Caspar Huurdeman
Ruud Grondel, oud GroenLinks wethouder van Amsterdam en Diemen.
Ruud Grondel, oud GroenLinks wethouder van Amsterdam en Diemen.

BAARN Een ingenieur en een politicoloog bouwen samen aan een nieuw gemeentebestuur. Ingenieur Henk van Esch is een bekende. Als geboren en getogen Baarnaar, ondernemer en energiecoach.

Politicoloog Ruud Grondel, uit Amsterdam, kent Baarn alleen van zijn wandelingen langs de Eem en in de bossen. Ook bezoekt hij er af en toe een vriend. En hij volgt het dossier Soestdijk in de kranten. 

Grondel heeft een lange staat van dienst als wethouder in Amsterdam en Diemen. In de jaren dat Maya en Ton Meijer-Bergmans de Westergasfabriek kochten was hij voorzitter van de staatsdeelraad. ,,We hebben als politiek heel hard aan het project getrokken, om de Staatsliedenbuurt weer gezond te krijgen.”

Inmiddels is hij 69 en zit hij in de kaartenbak van GroenLinks als coach, trainer en (in)formateur. Oud raadslid Heidi van Otten viste hem eruit, nadat VoorBaarn en GroenLinks besloten om echt serieus te gaan praten.

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.