Voormalig ziekenhuis Meander bereidt zich voor op de komst van 40 vluchtelingen uit de Oekraïne,
Voormalig ziekenhuis Meander bereidt zich voor op de komst van 40 vluchtelingen uit de Oekraïne, Baarnsche Courant

Opvang Oekraïense vluchtelingen in Meander en Santvoorde

17 maart 2022 om 15:53 Overig

Snel plek voor 60 mensen 

BAARN Baarn gaat vluchtelingen uit de Oekraïne opvangen in gebouwen van Meander Medisch Centrum en in woonzorgcentrum Santvoorde (Silverein). 

Het gaat om opvang gedurende langere tijd van circa 40 vluchtelingen bij Meander MC en circa 19 vluchtelingen bij Santvoorde. De gemeente start op korte termijn de nodige procedures en werkzaamheden om de opvanglocaties te kunnen gebruiken. Ondertussen onderzoekt de gemeente nog andere opvangplekken. 

Wanneer er daadwerkelijk vluchtelingen gehuisvest gaan worden, is op dit moment nog niet duidelijk, omdat dit mede afhankelijk is van de toewijzing vanuit de veiligheidsregio. Omwonenden van de locaties ontvangen binnenkort nadere informatie. 

Burgemeester Röell en wethouder Van Roshum benadrukken het belang van solidariteit met de Oekraïners die gevlucht zijn voor de oorlog in hun land. “We zijn de afgelopen weken actief op zoek gegaan naar mogelijkheden om vluchtelingen van dit oorlogsgeweld ook in de gemeente op te kunnen vangen. Baarn neemt zijn verantwoordelijkheid om mensen in nood te helpen”, aldus burgemeester Röell. Wethouder Van Roshum: “Doel is om de Oekraïense vluchtelingen in Baarn een zo goed mogelijke, kleinschalige opvang te bieden voor een langere periode. Het is belangrijk dat de vluchtelingen hier de hulp, zorg en rust gaan krijgen die ze nodig hebben.”

Door Eugene Leenders 

Eugene Leenders
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie