Twee van de vier fractievoorzitters gaan in ieder geval door als lijsttrekker.
Twee van de vier fractievoorzitters gaan in ieder geval door als lijsttrekker. Caspar Huurdeman

VVD-leden stemmen voor lijsttrekker

15 oktober 2021 om 13:19 Overig

BAARN De leden van de VVD kunnen op 26 oktober hun lijstrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen kiezen. Er zijn twee kandidaten Maike Koenders en André van der Padt . De huidige fractievoorzitter Suzanne Oortman Gerlings vervult die functie acht jaar. Volgen de regels van de liberalen de maximale termijn. Ze bezint zich nog of ze het ‘gewone’ raadslidmaatschap ambieert.

LIJSTDUWER Koenders zat de afgelopen vier jaar in de raad en wil graag door als fractievoorzitter. Ze neemt het op tegen André van der Padt. Van der Padt woont 19 jaar in Baarn en stond verschillende verkiezingen als lijstduwer op de lijst. In het dagelijks leven is hij CEO bij Meneba, meelproducent in Rotterdam. Van 2001 tot en met 2011 was hij penningmeester van de lokale afdeling. Ook was hij voorzitter van de Raad van Toezicht Sport. Maike Koenders gaf eerder dit jaar al aan beschikbaar te zijn als lijsttrekker. Koenders: ,,De VVD-leden hebben een luxeprobleem, bij ons is echt wat te kiezen.” Op de algemene ledenvergadering zullen beide aspirant lijsttrekkers hun verhaal doen waarna er wordt gestemd wie de VVD de komende vier jaar gaat leiden.

CDA KIEST RIK VAN HARDEVELD De meeste andere partijen schoven één lijsttrekker naar voren die bij acclamatie werd gekozen. Zo werd afgelopen dinsdag bij het CDA Rik van Hardeveld opnieuw tot lijsttrekker aangewezen. ,,We zijn erg blij dat Rik zich kandidaat heeft gesteld. Hij is een ervaren raadslid en een lijsttrekker waarmee we met vertrouwen de verkiezingen ingaan” aldus voorzitter Hans Dijkstra. Rik van Hardeveld dankt de leden voor het vertrouwen en gaf aan ‘er nu al erg veel zin te hebben’. Zo ging het ook bij VoorBaarn waar Tino Schouten opnieuw de kar gaat trekken en bij D66 waar Jelle Jonkers, de huidige fractievoorzitter, lijsttrekker wordt. Hij zit deze periode in de raad maar was niet eerder lijsttrekker. Dat was vier jaar geleden Theo Stroo die zijn wethouderschap twee jaar geleden neerlegde. 

GEEN BOP Bij GroenLinks neemt Jeroen Bosman het stokje over van Heidi van Otten. Bosman verving Van Otten het afgelopen jaar, nadat ze door ziekte was uitgevallen. De BOP heft zichzelf op en doet in maart niet mee. Blijft over ChristenUnie SGP waar of wethouder André van Roshum of het enige raadslid Roy Bruins de lijst gaat trekken. Ook de PvdA moet nog een besluit nemen. Eerder liet Mark Eijbaard weten dat hij twijfelt of hij opnieuw voor vier jaar wil gaan.

Door Eugene Leenders

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie