Afbeelding
Caspar Huurdeman

Alarm na penetrante geur

24 september 2021 om 09:45 Overig

BAARN Een bosperceel langs de Zevenlindenweg is donderdagavond door de politie afgesloten. Dat gebeurde na klachten over een penetrante geur. Het vermoeden is dat er drugsafval in het bos is gedumpt.

De eerste melding kwam in de middag binnen. Het gaat om een stukje bos net voorbij camping de Zeven Linden. In de loop der uren groeide het legertje hulpverleners dat onderzoek deed op de locatie die eigendom is van Staatsbosbeheer.

Er zijn geen vaten aangetroffen, maar wel onderdelen, zoals ringen die vaten afsluiten. Volgens een expert is het meest waarschijnlijke scenario dat tientallen liters xtc-afval op verschillende plekken in het bos zijn leeggegoten in de bodem.

Een gespecialiseerd bedrijf is vandaag begonnen met het afgraven van de grond in het bos naast de Zevenlindenweg. Dan moet duidelijk worden hoe groot de verontreiniging is en hoeveel schade er is. De dump is in ieder geval een forse schadepost voor Staatsbosbeheer die eigenaar is van het bos. Het kostte gisteravond de nodige moeite om de omvang vast te stellen. Het gebeurt vaker dat vaten met afval in de natuur worden gedumpt. Nu lijkt het er sterk op dat de vaten leeg zijn gegoten en weer meegenomen. Publiek en pers werden gisteravond op grote afstand gehouden. Inmiddels is de plek met linten afgesloten, maar lijkt er geen groot gevaar voor de volksgezondheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie