Afbeelding
Veronica Sellegher

Regenboogvlag Maria Koninginkerk in Baarn gestolen

13 april 2024 om 17:00 Overig

BAARN ,,We weten niet precies wanneer de vlag is verdwenen. Zondag hing hij er nog en woensdagavond bij koorrepetitie zagen we dat hij weg was.” Veronica Selleger, voorganger bij de rooms-katholieke kerk aan Maatkampweg, is danig onder de indruk van de diefstal van de regenboogvlag die al ruim vijf jaar wappert voor de kerk. 

,,De vlag is losgesneden van het touw, dus het is een bewuste actie. De vlag staat voor belangrijke waarden in onze gemeenschap. Door de vlag op te hangen geven we aan dat iedereen hier welkom is en mag zijn wie hij is”, legt Selleger uit. ,,Door de diefstal zijn we er wel weer even van bewust waarom de vlag uithangt.”

De locatieraad heeft aangifte van de diefstal gedaan en de wijkagent is geïnformeerd. ,,We gaan in ieder geval meteen een nieuwe vlag bestellen. Komende zondag hangt die vlag hopelijk en anders de zondag daarop.”

Selleger durft niet te zeggen dat de diefstal een actie is tegen de lhbt-gemeenschap. ,,Dat weten we natuurlijk niet, het kan ook baldadigheid zijn. Overigens mogen de daders hem altijd terugbrengen. Dat zou fijn zijn.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie