Montinischool werkt hard aan herstel met andere directeur

26 jun, 19:50 Onderwijs Hans Veltmeijer
Op 12 mei dit jaar opende Freek Steur (midden) nog de nieuwe schoolbibliotheek.
Op 12 mei dit jaar opende Freek Steur (midden) nog de nieuwe schoolbibliotheek.

BAARN Op de Montini was het alle hens aan dek nadat de onderwijsinspectie de school in maart als ‘zeer zwak’ beoordeelde. Inmiddels leidt een interimmer het verbeterplan.

Op 1 maart 2021 volgde Freek Steur schooldirecteur Charles van der Horst op, en een jaar later kwam dus die pijnlijke beoordeling. Die is zeker niet het gevolg van zijn beleid, maar een uitkomst van een langer proces, licht bestuurder Marleen Remmers van de overkoepelende stichting Het Sticht toe. ,,We zagen al dat de resultaten tegenvielen, met name qua taal en rekenen. Dat was al ongeveer drie jaar gaande. Daarbij heeft corona ook niet geholpen.” Ook een rekeninstrument waar veel van werd verwacht, pakte teleurstellend uit. ,,Wij hebben daar als bestuur onvoldoende op gestuurd, het had anders en beter gemoeten.” Inmiddels is besloten een nieuwe rekenmethode aan te schaffen. Het is een van de pijlers om in maart volgend jaar uit de bena..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.