Afbeelding
Leerplein Gaspard de Coligny

Burgerschap op de Gaspard de Coligny

26 maart 2024 om 08:58 Onderwijs Deel je nieuws

In het basisonderwijs leren kinderen niet alleen rekenen en taal, maar ook hoe ze goede burgers kunnen zijn. Burgerschapsonderwijs is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de lesprogramma’s op basisscholen. Zo ook op de Gaspard de Coligny. 

De afgelopen weken hebben de kinderen van de Gaspard de Coligny samen met de leerkrachten en vakleerkrachten van Kunstcentraal onderzoek gedaan naar verschillende thema’s binnen burgerschapsonderwijs. 

In de projectweken ‘Iedereen is van de wereld’, hebben de verschillende klassen gekeken naar thema’s als democratie, gelijkheid, vrijheid, diversiteit, inspraak en macht. Ze hebben ook geleerd over verschillende culturen en hoe ze met elkaar kunnen omgaan, zelfs als ze anders zijn. Dit helpt de kinderen om tolerant en begripvol te zijn tegenover anderen, ongeacht hun achtergrond. Op de Gaspard de Coligny willen we de kinderen goed voorbereiden op de wereld om hen heen en vinden we het belangrijk dat ze leren hoe ze goede en verantwoordelijke burgers kunnen zijn. “Jong geleerd is oud gedaan.” Zo dragen de kinderen van nu in de toekomst bij aan een vriendelijke en harmonieuze samenleving. 

De vakleerkrachten van kunstcentraal hebben verschillende beeldende lessen gegeven. Zo hebben de kinderen middels muziek, dansen, mediakunst, spoken word, fotokunst en dramalessen de verschillende thema’s onderzocht en uitgebeeld. Op 20 maart was de afsluiting van het project voor alle kinderen, ouders en andere betrokkenen. Er was een grote opkomst en de kinderen hebben trots kunnen laten zien wat ze ontdekt hebben over het thema. Burgerschap blijft een belangrijk onderdeel van het lesaanbod op de Gaspard de Coligny. We zijn trots op onze mini-maatschappij!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie