Donderdag werd in Baarn een gedeelte van de kerstbomen opgehaald.
Donderdag werd in Baarn een gedeelte van de kerstbomen opgehaald. Caspar Huurdeman

RMN kan het werk niet aan, nog niet bekend wanneer kerstbomen worden opgehaald

23 januari 2023 om 14:08 Natuur en milieu

BAARN Reinigingsbedrijf Midden Nederland is overbelast sinds de sneeuwval van afgelopen week. In Baarn zouden donderdag de kerstbomen die langs de weg waren gelegd worden opgehaald. Dat is gedeeltelijk gebeurd. ,,We kunnen het werk momenteel niet aan. Waarschijnlijk gaan we morgen kijken wanneer de kerstbomen worden opgehaald”, meldt een woordvoerder van RMN. ,,Vandaag kijken we of en, zo ja, hoe we de uitgevallen inzamelronde van afgelopen vrijdag gaan inhalen.” 

Inmiddels is duidelijk dat het PMD dat vrijdag 20 januari in de gemeente Baarn zou worden opgehaald, niet wordt opgehaald. De eerstvolgende inzameldag is vrijdag 3 februari. Het is eventueel mogelijk om zakken met PMD in te leveren op het recyclingstation, meldt het reinigingsbedrijf op zijn website.

Omdat de strooiploegen in de nacht van donderdag op vrijdag moesten uitrukken, moesten deze medewerkers vrijdag verplicht rust krijgen. Hierdoor waren niet genoeg medewerkers beschikbaar voor het inzamelen van afval. De prioriteit lig vervolgens bij het legen van containers voor restafval.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie