Griftvaarders zijn tevreden; Redelijke resultaten met zonneboot

29 jun, 11:46 Natuur en milieu Privéfoto
Het team De Griftvaarders afgelopen weekend tijdens de finale van de Young Solar Challenge.
Het team De Griftvaarders afgelopen weekend tijdens de finale van de Young Solar Challenge.

SOEST/BAARN Het zit er alweer op, de Young Solar Challenge waaraan leerlingen van het Griftland meededen. Met een op school - eigen gebouwde- zonneboot deden ze de afgelopen maand mee aan een race in etappes in Friesland. 

Woordvoerder en stuurman Lucas Plomp (17): ,,De eerste etappe twee weken terug ging vrij goed. Een beetje onwennig nog, maar het gas zat er redelijk op, en we werden 7e, zonder te veel problemen. Tijdens de schipperskeuring een dag ervoor hadden we een klein gaatje in de boot varen. Ondanks de schrik, hebben we dat snel kunnen repareren en gelukkig geen last meer van gehad.” 

De tweede etappe eindigde helaas in mineur voor het team de Griftvaarders.  ,,Dat ging tot de helft goed. We waren goed op batterij, maar ergens in de bocht  kwam de schipper met de schroef op een steen tegen de kant. Die was verloren en zonder schroef kun je niet varen. We werden laatste.”

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.