Adriaan Voeten: ‘Ik zou er niet van kunnen slapen als dit in mijn bos lag’ (+ video)

9 apr, 07:31 Natuur en milieu John Spijkerman
Een elektriciteitskabel van zeker veertig centimeter lang ligt gewoon in het bospad, dat ook wel bekend staat als de Doctor Albert Schweitzerlaan.
Een elektriciteitskabel van zeker veertig centimeter lang ligt gewoon in het bospad, dat ook wel bekend staat als de Doctor Albert Schweitzerlaan.

BAARN Staatsbosbeheer (SBB) moet stoppen met het moedwillig vervuilen van bosgebied De Vuursche, zegt Adriaan Voeten. Hij vindt dat bouwpuin dat gebruikt is voor het ophogen van de Doctor Albert Schweitzerweg uit het bos afgevoerd moet worden omdat het daar niet thuishoort.

Vanaf de parkeerplaats bij Restaurant Groot Kievitsdal hoef je alleen nog de N415, de Hilversumsestraatweg, over te steken om de Doctor Albert Schweitzerweg te bereiken die door Hooge Vuursche loopt. Het bospad met fietspad ernaast is van Staatsbosbeheer. Aan het begin van het pad belemmert een houten slagboom de toegang. Op een bord ernaast staat dat de weg alleen voor werkverkeer toegankelijk is. Het met bouwpuin verharde bospad loopt 1 kilometer door tot aan de sp..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.