Hristo Petrov
Hristo Petrov Muziekschool Baarn&Soestdijk

Meesterpianisten brengen gevleugelde romantiek naar Witte Kerkje

31 mei 2023 om 15:07 Muziek

BAARN Voor de liefhebbers van de grand piano wordt het genieten op zaterdagavond 10 juni in het Witte Kerkje in Baarn. De Montenegrijns-Russische pianiste Liza Bochkareva en de Bulgaar Hristo Petrovbrengen dan een gevarieerd programma ten gehore met een reeks aan virtuoze stukken van de grote componisten Liszt, Chopin en Tsjaikovski.

De speellijst omvat afwisselend door Liza en Hristo solo gespeelde stukken, zoals Tsjaikovski’s ‘Dumka’en etudes, polonaises en nocturnes van Chopin. Na de pauze gaan er vier handen tegelijk over het klavier als vijf delen van Tsjaikovski’s Zwanenmeer suite worden vertolkt. Het pianoconcert wordt virtuoos afgesloten met een vierhandige Hongaarse Rhapsodie nummer 2 van Franz Liszt.Soests en Baarns pianotalent in het voorprogramma. 

10-jarige Aron Cirkel

Voorafgaand aan de meesterpianisten wordt het publiek getrakteerd op twee zeer getalenteerde jonge pianisten. Student Jorik Stel en de pas 10-jarige Aron Cirkel, beide leerlingen van Hristo Petrov bij Muziekschool Baarn en Muziekschool Soestdijk, verzorgen namelijk een fraai voorprogramma. De jonge Aron Cirkel uit Soest is nog niet zo vaak publiekelijk te horen geweest, maar dat zal naar we aannemen gaan veranderen. In zijn pas drie jaar jonge pianocarrière heeft hij onlangs de muzikaliteitsprijs gewonnen bij een van de competities van het Christinaconcours. 

Liza Bochkareva

In lijn met de muzikale voorkeur van meester Hristo zullen zijn beide talenten Rachmaninoff, Chopin en Liszt uit de vleugel laten klinken.Ontmoetingsplek voor internationaal toptalent Dat de Nederlandse conservatoria dé ontmoetingsplek zijn voor jonge musici uit de hele wereld is ook voor Hristo Petrov en Liza Bochkareva bewaarheid geworden. Zij troffen elkaar tijdens hun masterstudies aan het Utrechts Conservatorium en spelen vanaf 2014 ook samen en genieten internationale bekendheid als solisten en pianoduo, met een voorliefde voor het romantisch genre.Liza Bochkareva behaalde haar bachelors bij vader Vladimir Bochkarev, in de traditie van de Russische school. Gedurende haar studie trad zij al op in belangrijke concertzalen in Montenegro en Kroatië,volgde masterclasses in heel Europa en was regelmatig prijswinnaar bij concoursen. In 2012 behaalde ze cum laude haar mastertitel aan het Utrechts Conservatorium bij Martijn van den Hoek.

Boeiend pianoconcert 

In 2018 debuteerde ze in het Concertgebouw met een concert voor twee piano’s met Martin Oei. Hristo Petrov verhuisde in 2007 van Bulgarije naar Nederland voor zijn vervolgstudie aan het Groningse Prins Claus Conservatorium. Zijn masterstudie rondde hij af bij professor Klara Würtz aan het Utrechts Conservatorium. Hristo Petrov staat niet alleen bekend om zijn door de oude meesters geïnspireerde romantische geluid, ook heeft hij een voorliefde voor poëzie en won daarin ook schrijversconcoursen.Dat de romantiek ook tússen deze twee meesterlijke pianisten een grote rol speelt behoeft na het voorgaande waarschijnlijk geen toelichting meer.De concertavond start op zaterdag 10 juni om 20.15 uur en de deuren van het Witte Kerkje openen een half uur vooraf. Kaarten voor dit boeiende, dramatische én vrolijke pianoconcert in het Witte Kerkje in Baarn zijn te reserveren (20,- en 10,- voor muziekschoolouders en jeugd) bij de jubilerende Muziekschool Baarn & Soestdijk, via info@muziekschoolbaarn.nl , via de website of door te bellen of appen naar 0645134090.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie