The Legends ft. Michael Varenkamp.
The Legends ft. Michael Varenkamp. The Legends ft. Michael Varenkamp

Helden van Toen in de Speeldoos; ‘The Legends raken je in de ziel’

18 maart 2023 om 10:09 Muziek

BAARN Zanger/trompettist Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens vormen samen al jaren het kloppend hart van The Legends en in hun tiende avondvullende theaterprogramma Helden van Toen nemen zij het publiek mee in een eigenzinnige tocht langs hun helden. 

Samen met zangeres Tess Merlot omringen Michael en Wiboud zich met topmuzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben op de internationale podia. Helden van Toen is op donderdag 23 maart te zien in Theater de Speeldoos.

Kleurrijke personages die een constante inspiratiebron vormen in het oeuvre van The Legends. Chansonnière Tess Merlot zwijmelde als kind bij de films van Walt Disney, Wiboud Burkens leefde de soul van Stevie Wonder en Michael Varekamp droomde ervan in de voetsporen te treden van zijn eerste zwarte rolmodel, Louis Armstrong. We hebben nu eenmaal helden nodig. Fenomenen als Jacques Brel, Frank Sinatra, Ramses Shaffy, Doris Day, Toon Hermans, Picasso, Karel Appel, Spike Lee en Mohammed Ali.

Speciaal voor deze jubileumvoorstelling slaan zij de handen ineen met regisseur en theaterlegende Karel de Rooij die eerder samenwerkte met Percossa en de Ashton Brothers. Deze daagde hen uit om meer dan ooit zichzelf te laten zien in dit meeslepende persoonlijke programma waarin evergreens als ‘Love me tender’, ‘One for my baby’ en ‘Ne me quitte pas’ dan ook zeker niet zullen ontbreken.

,,The Legends raken je in je ziel!,” aldus deTelegraaf

Op donderdag 23 maart spelen The Legends in Theater de Speeldoos Baarn. Kaarten zijn te koop via www.speeldoosbaarn.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie