Afbeelding
Eigen foto

De nachtegaal van Brahms komt tot leven

16 maart 2023 om 17:44 Muziek

BAARN Opnieuw is er een concert in de serie Mirantibus Concerten. Op 18 maart staan het Klarinettrio van Brahms en Romances en Fantasiestücke van Robert en Clara Schumann op het programma.

Toen Johannes Brahms in 1891 aan het hof van Meiningen voor het eerst het spel van klarinettist Richard Mühlfeld hoorde was hij volgens de overlevering compleet overrompeld. Om te benadrukken hoeveel hij van het spel van Mühlfeld genoot noemde hij hem zijn ‘Nightingale’ en schreef hij de Klarinettrio Opus.114.

Een vriend van Brahms schreef over dit stuk: ,,Het lijkt wel alsof de instrumenten verliefd op elkaar zijn.” Op deze Mirantibus-avond brengen klarinettiste Marieke Vos, cellist Mick Stirling en pianist Camiel Boomsma de nachtegaal van Brahms tot leven. Daarnaast staan de duowerken ‘Romances’ opus 22 van Clara Schumann en de Fantasiestücke opus 73 van Robert Schumann op het programma.

Dit concert wordt gespeeld door Marieke Vos op de klarinet, Camiel Boomsma op de piano en Mick Stirling op de cello.

MEER INFORMATIE Het concert vindt plaats in het Witte kerkje in Baarn. Aanvang: 20:00 uur. Kaarten voor jongeren t/m 18 jaar kosten €10,- . Deze prijs geldt ook voor studenten op vertoon van een studentenpas. Kaarten zijn te koop via www.stichtingmirantibus.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie