Festival bij Skyblasters Bigband vanwege 25-jarig jubileum

26 jun, 07:59 Muziek Jaap van den Broek
De Skyblasters tijdens een repetitie in de aanloop naar het festival.
De Skyblasters tijdens een repetitie in de aanloop naar het festival.

BAARN/SOEST Drie muzikale Baarnse vrienden, zo halverwege de twintig, besloten zo’n 29 jaar geleden eens iets anders te willen dan de ‘maat houden’ en ‘figuren te lopen’ bij een muziekvereniging. Ze richtten met elkaar de Skyblasters Bigband op. De band, inmiddels in Soest gevestigd, viert op zaterdag 2 juli het 25 jarig bestaan met een jubileumfestival.


Omstandigheden, zoals onder andere corona, zorgden ervoor dat nog niet eerder de slingers en toeters uit de kast werden gehaald. ,,Maar nu is het gewoon tijd voor een feestje”, aldus Michiel de Jong (53), één van de muzikanten vanaf het eerste uur. En een goed feest wordt het, met de Skyblasters Bigband als middelpunt. Daaromheen optredens van bands die op allerhande manieren verbonden zijn. ,,Velen van ons spelen naast in de bigband ook nog in andere bands. Die bands zullen allemaal ook een optreden verzorgen. En zo kunnen we echt een festivalletje neerzetten met diverse muziekstijlen zoals swing, jazz, funk, ska, reggae, pop en nog meer mooie muziek. We gaan er een geweldige dag van maken.”

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.