Ook Hristo Petrov zal als een van de professionals te horen zijn op de Dag van de Piano.
Ook Hristo Petrov zal als een van de professionals te horen zijn op de Dag van de Piano. Cultuur Platform Baarn

Dag van de piano op 9 juli in Baarn; Oproep aan Baarnse pianisten

12 juni 2022 om 07:36 Muziek

BAARN De zomervakantie wordt op zaterdag 9 juli muzikaal ingeluid door optredens van diverse muzikanten in de het centrum van Baarn. Op die zaterdag vindt de tweede editie van de Dag van de Piano plaats waarbij zowel professionele als amateurpianisten hun favoriete stukken zullen spelen vanaf drie podia in de Laanstraat.

Zowel jazz, pop als het klassieke repertoire hebben hun plek in het programma. De organisatie is in handen van het Cultuur Platform Baarn (in oprichting) dat dit jaar enkele kleinere culturele evenementen organiseert in het centrum. Burgemeester Röell zal de Dag van de Piano om 11.30 uur openen vanaf het ‘gevleugelde’ podium bij apotheek Julius. Professionals en gevorderde leerlingen van docenten in Baarn nemen gedurende de middag plaats achter de toetsen. Op enkele momenten tussen de geplande optredens kunnen bezoekers van de Laanstraat óók spontaan achter de piano plaatsnemen, zoals dat ook op treinstations gebeurt.

,,We hebben de professionals in Baarn benaderd om mee te doen en hun gevorderde leerlingen te laten optreden. Er zullen echter zeker mensen in ons dorp zijn waarvan we niet weten dat ze geweldig kunnen spelen. Het zou erg leuk zijn als juist die mensen zich nog voor het programma opgeven”, aldus Arthur Malcorps die het evenement namens het Cultuur Platform Baarn coördineert. ,,Het bijzondere van zo’n dag is dat je dat instrument normaliter nooit buitenshuis hoort. En dat terwijl de piano verreweg het allermeest gespeelde instrument is.” Aanmelden kan door een appbericht te sturen naar de organisatie, via 0645134090 of het mailadres evenementen@cultuurinbaarn.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie