CONCERTKOOR BAARN TOONT ZIJN FLEXIBILITEIT

Muziek Deel je nieuws

Na het zeer succesvolle Kerstconcert in 2019 is het Concertkoor Baarn al weer druk bezig met het volgende concert. Dat zal plaatsvinden op zondagmiddag 10 mei 2020 in de Heilige Familiekerk in Soest.

Onze jonge dirigent Anthonie Scheffer hecht aan afwisseling van muziekstijlen. Het koor maakt dan ook een flinke sprong in de tijd: van de barok van begin 18e eeuw (Kuhnau en Bach tijdens het Kerstconcert) naar vooral de 20e en 21e eeuw tijdens het komende concert. Op het programma staan dan het Requiem en Notre Père van Maurice Duruflé, de versie met koor van de bekende Pavane van Gabriel Fauré en Da Pacem Domine van de hedendaagse Estse componist Arvo Pärt. Het laatstgenoemde werk schreef Pärt in 2004, kort na de aanslagen in Madrid. Het wordt sedertdien jaarlijks gezongen in Spanje, ter herdenking van deze aanslagen. Ook in Nederland wordt het regelmatig uitgevoerd in het kader van de 4-meiherdenking.

Voelt u zich aangesproken door dat programma en wilt u meezingen, kom dan eens naar een repetitie van ons koor. U kunt dan de sfeer proeven en zich laten informeren over de mogelijkheden  om mee te doen. Wij repeteren iedere woensdag van 20.00 tot 22.00 uur in het Witte Kerkje, Kampstraat 8 in Baarn. U bent van harte welkom.

advertentie