Afbeelding
Hans Veltmeijer

Baarnaar Dirk Scheele schrijft eerste troostlied oor kinderen met overleden broer of zus

26 mei 2023 om 16:00 Mensen

BAARN Dirk Scheele uit Baarn heeft zijn eerste troostlied geschreven. Hij wil met het lied ‘Als ik sterren zie’ troost bieden aan kinderen met een overleden broertje of zusje. Zelf raakte hij op zesjarige leeftijd zijn jongere zusje kwijt. Het liedje wordt op zaterdag 27 mei gelanceerd tijdens een landelijke troostdag voor lotgenootjes.

,,Ik heb het lied gemaakt om kinderen te steunen”, aldus de landelijk bekende entertainer Dirk. ,,Om ze te vertellen dat ze boos en verdrietig mógen zijn en dat ze er nooit alleen voor staan. Maar ook dat het juist fijn is om terug te denken aan de mooie momenten die ze samen met hun broertje of zusje hebben beleefd. Ik had graag een troostlied willen horen toen mijn zusje overleed. Ik zou er veel steun aan hebben gehad in mijn kindertijd.” Als ik sterren zie is vanaf dit weekend te beluisteren op Spotify.

Dirk Scheele maakte het nummer op verzoek van Mirjam Louwen van Bekkum van Stichting Nooit Voorbij, die gezinnen helpt bij de verwerking van hun verlies. Mirjam verloor in 2018 haar zoontje Florian. Hij was deel van een tweeling en had het syndroom van Down. Toen hij vier maanden was overleed hij onverwacht. Voor zijn tweelingzusje Celeste (4) wordt het zaterdag een hele bijzondere dag. ,,Ik vind het heel leuk dat er een speciaal liedje is voor mijn broertje Florian. Dan is hij altijd bij mij.” Thuis oefent Celeste alvast op leuke danspasjes.

Op zaterdag 27 mei wordt Dirks liedje gelanceerd tijdens de landelijke sterrendag voor kinderen die een broertje of zusje zijn verloren in het Zuid-Hollandse Ter Aar. Meer informatie: stichtingnooitvoorbij.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie