Baarnaar David van Gennep is dertig jaar directeur van jubilerende stichting AAP

9 aug, 07:25 Mensen Christine Schut
David van Gennep: ,,In 1981 heb ik kennisgemaakt met de oprichters van stichting AAP en ik ben nooit meer weggegaan."
David van Gennep: ,,In 1981 heb ik kennisgemaakt met de oprichters van stichting AAP en ik ben nooit meer weggegaan."

BAARN ,,Ik ben in 1981 letterlijk bij stichting AAP binnengelopen en eigenlijk nooit meer weggegaan.” Baarnaar David van Gennep (61) is sinds 1992 officieel betrokken bij de stichting die zich inzet om een eind te maken aan het leed van exotische dieren in, met name, Europa. Eigenlijk ben ik sindsdien fulltime vrijwilliger”, lacht de directeur op het terras van Eethuys-Café De Generaal. Het is het begin van een goed gesprek over idealen, het redden van dieren en afbouwen naar zijn pensioen.

,,In 1981 zat ik in militaire dienst, ik deelde een kamer met iemand die vrijwilligerswerk deed bij AAP. Ik had toen al veel interesse in de stichting. Ik ben een keer meegegaan met mijn dienstmaat, heb toen kennisgemaakt met de oprichters en ben nooit meer weggegaan”, blikt David van Gennep terug. Sinds 1992 is de Baarnaar directeur. ,,De organisatie stond er destijds slecht voor, daarom was er geen geld voor mijn salaris, dat vond ik prima. Langzaam maar zeker ging het beter en heb ik het geld dat binnenkwam ingezet om mensen in dienst te nemen. Tot ons eerste kind werd geboren in 1995. Vanaf dat moment had ik echt inkomen nodig, dat kon toen gelukkig ook.” In de loop van deze decennia heeft hij over de hele wereld talloz..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.