Zaag door 40 jaar herinnering op begraafplaats

22 mei, 13:47 Mensen Privéfoto
Het graf nog mét boompje. ,,Netjes onderhouden, genoeg ruimte voor onderhoud."
Het graf nog mét boompje. ,,Netjes onderhouden, genoeg ruimte voor onderhoud."

BAARN Nietsvermoedend loopt Karina Hilhorst-Ruitenbeek dinsdag naar het graf van haar vader op de nieuwe algemene begraafplaats als ze ontdekt dat er een boompje dat ze een half jaar geleden had geplant tegen de grafsteen aan met de grond is gelijk gemaakt. ,,Zonder waarschuwing. Een zaag door veertig jaar herinnering. We waren in shock.”

Een boompje met stam van 5 centimeter dik, pal tegen het graf aan. Een conifeer. Een meter hoog. De bovenkant stak net iets boven de grafsteen uit. Puur natuur, ordelijk bij gehouden. ,,Niet zo mooi zoals mijn moeder het deed hoor. Die knipte het altijd als een bonzaïboompje met veel liefde strak rond. Maar netjes was ‘ie nog altijd. Hij kwam nog uit het huis dat mijn ouders samen gebouwd hadden. In ons ouderlijk huis stond ‘ie in een melkbus. Vlak voordat mijn moeder vorig jaar stierf, hadden we het erover dat ze die al die jaren bewaard had. Toen mijn moeder overleden was, wist ik dat ik die bij het graf wilde hebben.”

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.