Afbeelding
Caspar Huurdeman

Jesse en Romano voeren actie voor betere skatebaan

13 augustus 2021 om 10:30 Mensen

BAARN Neven Jesse van den Hoek (13) en Romano Koenes (12) voeren, samen met hun vrienden, actie voor een betere skatebaan in Baarn. Ze zijn onder andere een online handtekeningenactie gestart. ,,De actie is spontaan bedacht door de jongens. Zodra ze wakker zijn, gaan ze naar de skatebaan, de groep wordt ook steeds groter”, vertelt moeder Brenda van den Hoek. 

Omdat de skatebaan onveilig is en in de ogen van de jongens te klein, willen ze de gemeente vragen een nieuwe, grotere skatebaan aan te leggen. ,,Een aantal platen zit los en steekt omhoog en er liggen losse stenen. Als je een keer verkeerd terechtkomt, heb je een probleem”, aldus Brenda.

Haar zoon en zijn vrienden vinden dat Baarn genoeg voetbalveldjes heeft en willen dat de gemeente op het betonnen voetbalveld op de skatebaan langs De Geerenweg een grotere baan realiseert.

,,Ze zijn eerst langs de deuren gegaan om handtekeningen in te zamelen op papier. Die zijn ze gedeeltelijk kwijtgeraakt. Daarom nu via internet, die kun je niet verliezen.” Jesse heeft ambitieus ingevuld dat hij hij graag 1.000 handtekeningen wil inzamelen. ,,Maar honderd vindt hij ook al heel wat”, aldus zijn moeder. Als de jongens voldoende handtekeningen hebben ingezameld, willen ze ze aanbieden aan de gemeente Baarn. Moeder Brenda moedigt het initiatief aan. ,,De jongens die gaan skaten kennen elkaar allemaal, de meesten wonen in de Professorenbuurt, en nemen ook weer vriendjes mee uit andere wijken. Ik heb dit liever dan dat ze de hele dag gamen.”

De petitie is te vinden op www.petitie24.nl/petitie/4005/skate-baan-baarn-vergroten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie