Kamp Vathy, waar Samos Volunteers zit inzet voor vluchtelingen.
Kamp Vathy, waar Samos Volunteers zit inzet voor vluchtelingen. Veronica Selleger

Baarnse steun voor Samos Volunteers

18 april 2021 om 08:00 Mensen

BAARN In de dienst van de Maria Koningingemeenschap wordt zondag aandacht besteed aan het werk van Samos Volunteers. Samos Volunteers zet zich in voor vluchtelingen in het kamp Vathy. Tot overmaat van ramp werd Samos, midden in de coronacrisis, ook nog getroffen door een aardbeving.

Samos Volunteers is bekend door hun wasserij, waar ze kleren en beddengoed van kampbewoners wassen, en nu in coronatijd ook schorten etc. van medisch personeel. Vorige week is er een tweede wasserij geopend waardoor elke kampbewoner straks eenmaal per maand (!) zijn kleding kan laten wassen. Dat is broodnodig vanwege de vele besmettingen met schurft.

De Griekse en buitenlandse vrijwilligers van Samos Volunteers werken hecht samen met bewoners van het kamp, die zelf allerlei activiteiten opzetten, zoals kleinschalig onderwijs. Het enige onderwijs dat kinderen en jongeren tijdens de lockdown kunnen volgen, is zelf opgezet onderwijs binnen het kamp. Gevluchte docenten geven les. Samos Volunteers steunt deze docenten en zorgt voor onderwijsmateriaal. Het is niet makkelijk om onder deze omstandigheden les te geven aan, vaak getraumatiseerde, leerlingen.

In de viering van zondag wordt het verhaal gelezen van de verschijning van Jezus aan de leerlingen, opgetekend door Lucas. Een verhaal met een mengeling van verwondering, twijfel, herkenning en vreugde. Natuurlijk zullen we in de viering ook meer vertellen over het werk van Samos Volunteers.

Kijk voor meer info op samosvolunteers.org, of mail vragen aan veronica.selleger@planet.nl. Geef gul voor of na de viering of via NL53 INGB 0000 20 87 80, t.n.v. Martha & Maria-Maria Koningin onder vermelding van Samos Volunteers. De Maria Koninginkerk bevindt zich op de hoek van de Maatkampweg. De viering begint om 10.30 uur. Aanmelden via w.jongmans@planet.nl; 035-5382422. Registreren voor het bijwonen van de viering (max. 30 bezoekers) is essentieel. De viering wordt gestreamd via www.kerkomroep.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie