Nelleke Both vertrekt als rechterhand van de raad

24 nov, 10:20 Mensen Baarnsche Courant
Nelleke Both
Nelleke Both

BAARN In je vrije tijd vergaderen. Griffier Nelleke Both moet er niet aan denken. Ze trekt er veel liever op uit de natuur in, of lekker naar blokfluitles. Zeven jaar behartigde ze als griffier de belangen van de raad. Woensdag is haar laatste raadsvergadering.

Pal naast de burgemeester tijdens elke raadsvergadering. Nauwlettend houdt ze in de gaten of de regels precies worden gevolgd, anders zou een raadsbesluit wel eens niet geldig kunnen zijn. Je hoort haar zelden. Alleen bij een hoofdelijke stemming fluistert ze de burgemeester in zijn oor, hoe de stemverdeling is.

Nelleke Both: ,,Toen ik begon, dacht ik nog met 65 jaar met pensioen te kunnen. De regels wijzigden, dus ik ben wat langer doorgegaan. Geen probleem maar het is nu echt mooi geweest. Normaal gesproken probeer ik om de vier, vijf jaar van baan te wisselen. Ik gun Baarn nu ook een frisse, nieuwe griffier. Dat is gewoon goed.”

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.