In 2022 werd Paleis Soestdijk blauw uitgelicht om aandacht te vragen voor kinderrechten.
In 2022 werd Paleis Soestdijk blauw uitgelicht om aandacht te vragen voor kinderrechten. Caspar Huurdeman

Eerste Dag van de Baarnse Jongeren als onderdeel Maand van de Kinderrechten

16 september 2023 om 06:47 Maatschappelijk

BAARN Op 20 november 2023 wordt in Baarn voor het eerst de Dag van de Baarnse Jongeren gehouden als onderdeel van de Maand van de Kinderrechten. 

Deze dag is speciaal uitgekozen omdat in de hele wereld ‘World Children’s Day’ door de Verenigde Naties wordt gevierd. Dit jaar zal hier wederom invulling aan worden gegeven. Een herkenbaar en vast onderdeel is het in blauw uitlichten van gebouwen in samenwerking met UNICEF. Het gemeentehuis van Baarn en Paleis Soestdijk werden de afgelopen jaren mooi uitgelicht. Dit jaar zal Theater de Speeldoos in het blauw worden gezet om aandacht te vragen voor onze kinderen en jongeren en om activiteiten te organiseren voor en door jongeren. De Dag van de Baarnse Jongeren staat in het teken van alle voorzieningen, activiteiten en plannen voor alle jongeren in gemeente Baarn. Er gebeurt al veel, maar de behoefte en noodzaak bestaat om samen nog meer te kunnen doen voor en vooral met onze jeugd, zoals gebleken uit eerdere gesprekken en recente onderzoeken. Dat vindt de gemeente Baarn ook en ze ontwikkelt de komende maanden daarom een jeugdagenda.

MEEDOEN Voor de Dag van de Baarnse Jongeren wordt iedereen aangemoedigd om mee te doen. Nieuwe frisse en creatieve ideeën om van deze dag een succesvolle ontmoeting te maken zijn van harte welkom. De komende maanden worden vooral jongeren zelf en organisaties, die zich voor deze belangrijke groep inzetten, uitgenodigd om mee te denken en te werken. 

Wil je een bijdrage leveren? De coördinatie van de Maand van de Kinderrechten en de Dag van de Baarnse Jongeren is in handen van UNICEF vrijwilliger Peter Joziasse. Voor meer informatie: peter@peterjoziasse.com.

.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie