Pien de Lange-Lunenborg is totaal verrast wanneer de burgemeester en tientallen vrienden en bekenden haar thuis opwachten.
Pien de Lange-Lunenborg is totaal verrast wanneer de burgemeester en tientallen vrienden en bekenden haar thuis opwachten. Floris Schrier

Pien de Lange (80) geridderd: ‘Zoveel mensen, ik dacht mijn huis staat in de brand’

28 april 2023 om 12:30 Maatschappelijk

BAARN Pien de Lange-Lunenborg kwam terug van een verjaardagsvisite toen ze afgelopen woensdag een enorme oploop bij haar huis zag. Ze schrok: ‘Staat mijn huis in de brand’, vroeg ze zich vertwijfeld af.

Tot ze burgemeester Mark Röell met ambtsketen in haar deuropening zag staan. Hij kwam haar een lintje geven omdat ze door de koning is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

INTERKERKELIJK 

Pien de Lange-Lunenborg (80) heeft heel haar privé- en professionele leven gewijd aan het helpen van en het zich ontfermen over kwetsbare naasten. Tijdens haar werkzame leven bij de Interkerkelijke Coördinatie Commissie Ontwikkelingssamenwerking (ICCO) legde ze zich toe op de ondersteuning van ontwikkelingsprojecten in Afrika en later in Oost-Europa. Na haar pensionering in 2004 stortte ze zich als vrijwilliger op talloze activiteiten die de gemeenschap in Baarn en omstreken ten goede kwamen en nog steeds komen. 

ONTWIKKELING

Bij MIND Ypsilon, een vereniging voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid, heeft Pien de Lange-Lunenborg zich ingezet als gespreksgroepsleidster en belangenbehartiger. Als lid van gemeentelijke en regionale commissies werkte ze mee aan de ontwikkeling van nieuw beleid gericht op de naasten en mantelzorgers van psychische patiënten. 

Vanuit de Baarnse Paaskerk werd mevrouw De Lange-Lunenborg in 1995 mantelzorger voor een Baarnaar met een ernstige psychische aandoening. Bij de Paaskerk is Pien de Lange-Lunenborg al ruim 42 jaar betrokken als ouderling van de kerkenraad en vele andere functies. 

OEKRAÍNE

Als privé-initiatief bood ze met haar familie de afgelopen jaren onderdak aan huisvestingzoekende mensen uit Vietnam, Albanië, Oekraïne en Nederland, als laatste in het voorjaar van 2022 aan twee gevluchte Oekraïense vrouwen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie