‘Ik wil kinderen laten lezen’; Saskia Mouissie brengt jeugdboek De belofte

23 jun, 06:53 Maatschappelijk Jaap van den Broek
Saskia Mouissie met haar boek De belofte. Ze is alweer bezig aan een volgende.
Saskia Mouissie met haar boek De belofte. Ze is alweer bezig aan een volgende.

SOEST Kinderboekenschrijfster Saskia Mouissie heeft een nieuw boek uitgebracht; De belofte. De oud-lerares hoopt met het boek meer kinderen aan het lezen te krijgen.

Zelf schrijft ze al haar hele leven. Als ze op school strafwerk kreeg en dan van haar meester mocht kiezen tussen ‘een tekening maken’ of ‘een opstel schrijven’ dan wist ze het wel. ,,Mijn meester was dan nog wel zo sportief om het te lezen en dan achteraf zijn duim op te steken”, vertelt Mouissie lachend terwijl ze aan de koffie zit in een voorkamer van haar huis. Niet dat ze toen al door had dat ze boeken wilde schrijven. Integendeel. ,,Ik deed de kweekschool en ging les geven. Ik heb jaren lesgegeven in Baarn waar we toen woonden, op onder andere de Nieuwe Baarnsche School waar mijn man gymleraar was, en de voormalige Oosterschool. Later ben ik nog Engels gaan studeren, omdat ik zo van lezen houd en ik de Engelse literat..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.