Baarnse brengt Truus Wijsmuller op de planken

19 apr, 20:47 Activiteiten Jaap van den Broek
Margje Wittermans op de vredestegels van scholieren bij het bevrijdingsmonument op het Stationsplein in Baarn.
Margje Wittermans op de vredestegels van scholieren bij het bevrijdingsmonument op het Stationsplein in Baarn.

BAARN ,,Toen ik het verhaal van Truus Wijsmuller hoorde, begonnen de tranen vanzelf over mijn wangen te rollen. Ik was diep geraakt.” Nu brengt de Baarnse actrice en theatermaakster Margje Wittermans een voorstelling naar theater Spant De Boerderij over de verzetsvrouw die voor en in de Tweede Wereldoorlog duizenden Joodse kinderen in veiligheid bracht.

Een bevriende redacteur van de documentaire De kinderen van Truus vroeg Margje om een aantal zinnen van Truus in te spreken, omdat de geluidskwaliteit van die zinnen niet goed meer waren. 

,,En toen ik Truus op film zag en ze vertelde hoe ze 80 Joodse kinderen op de laatste boot vanuit IJmuiden naar Engeland had weten te zetten, stroomden de tranen over mijn wangen,” vertelt ..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.