Irene de Jong aan basis vrouwencompetitie India

24 mrt, 12:05 Maatschappelijk Privéfoto
Irene de Jong
Irene de Jong

BAARN ,,Dit zijn superprachtige ontwikkelingen!” Jeugdsportcoördinator Irene de Jong is hyperblij. Vandaag gaat in het Indiase Himachal Pradesh een heuse voetbalcompetitie voor vrouwen van start. Door Westerse ogen gezien, lijkt dit niets bijzonders, maar voor het noorden van India is het een grote stap in de ontwikkeling van de positie van vrouwen.

,,In het zuiden van India is vrouwenvoetbal gangbaarder, maar in het gebied boven Delhi is bijna nog niets voor meisjes geregeld. Daarom is dit een grote ontwikkeling. Ik ben daar vijf jaar geleden naartoe gegaan om meisjes voetbaltrainingen te geven. Ik ben dat gewoon gaan doen. Ik realiseer me nu dat dat een positieve boost heeft gegeven. Ik hoop dat de meisjes door het voetbal een status ..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.