Afbeelding
Kaboompics (Pixabay)

Soest en Baarn starten samen digitaal jongerenplatform

28 juli 2020 om 12:35 Maatschappelijk

BAARN Gemeente Baarn en Gemeente Soest starten samen een digitale ontmoetingsplek voor jongeren vanuit beide gemeenten. Jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar oud kunnen in augustus meedoen aan het programma ‘Wij zijn aan’.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt 500.000 euro beschikbaar voor jongerenprojecten. De gemeente Soest en de gemeente Baarn hebben onlangs subsidie aangevraagd bij het ministerie voor het project ‘Jeugd aan zet’. Dit is toegekend.

,,Het zou mooi zijn als jongeren uit omgeving Soest en Baarn elkaar op een digitaal platform kunnen ontmoeten, waar lokale nieuwtjes te vinden zijn, inclusief films die draaien in De Speeldoos, of concerten te bezoeken zijn in Crescendo. Beide gemeenten willen dit graag faciliteren, ingegeven vanuit lokale ontwikkelingen en activiteiten.”

ZELF INVULLEN Jongeren worden begeleid en uitgedaagd om zelf invulling te geven aan het digitale platform. Zij kunnen zo talenten en interesses ontdekken en een aantal vaardigheden leren. Inhoudelijk draait het om het creëren van online content uit Soest en Baarn en maatschappelijke vraagstukken die zij onder de aandacht willen brengen. 

WAARDEBON Deelnemers kunnen meedoen, als ze bereid zijn om zich minimaal zes dagdelen in te zetten. Een aanleg voor creatief denken en kennis van social media is welkom. Het project speelt zich af binnen en rondom cultuurcentrum IDEA in Soest. De bijeenkomsten zijn op 11, 14, 18 en 21 augustus. Aan het programma zijn geen kosten verbonden. Als waardering voor jouw inzet ontvang je een waardebon van 50 euro. Aanmelden kan tot 10 augustus aan via rholder@ideacultuur.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie