Afbeelding
Annemieke Sirks

Alzheimer Café richt zich op behoud van eigenwaarden

15 april 2024 om 13:30 Maatschappelijk

BAARN Het Alzheimer Café Baarn & Soest wordt maandagmiddag 15 april van 14.00 tot 15.30 uur gehouden in De Leuning aan de Oranjestraat. Deze middag gaat gespreksleider Arlyanne Kuiper in gesprek met Esther Otten over het benutten van de talenten van mensen met dementie.

Esther Otten is projectleider van DemenTalent, een project dat in Baarn is gestart. Betrokken organisaties in de regio zijn Amaris Zorggroep, Silverein en King Arthur Groep. In de kern draait het om het stimuleren van mensen met dementie om vrijwilligerswerk te doen. Bij verenigingen, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het benutten van talenten bij mensen met dementie is belangrijk voor het behoud van eigenwaarden.

Ook heeft het vrijwilligerswerk toegevoegde waarde voor de samenleving. Deelnemers aan DemenTalent projecten voelen zich nuttiger en vertonen minder vaak psychosociale problemen, zoals initiatiefloosheid en boosheid. Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, mantelzorgers, professionals en belangstellenden. De zaal is geopend vanaf 13.30 uur. Het programma is van 14.00 tot 15.30 uur. Toegang en drankjes zijn gratis.

Meer informatie is in te winnen bij coördinator Ieke Wagemakers, i.wagemakers@alzheimervrijwilligers.nl of telefoon 06 - 510 99 335.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie