Weggeefwinkel Baarn gaat even dicht!

2 april 2024 om 18:28 Maatschappelijk Deel je nieuws

De weggeefwinkel Baarn gaat tot en met 16 april dicht. We gaan reorganiseren en de winkel ernaast, voorheen “Marian verft”, bij de winkel betrekken. Dat heeft leuke gevolgen voor onze klanten! Het winkelgedeelte wordt ruimer van opzet, zodat mensen met een scootmobiel of rolstoel ook makkelijker kunnen komen winkelen.

Bij de winkel direct ernaast komt een grotere koffietafel, de bibliotheek en de spelletjeskast. Onze dames die de kleding sorteren en uithangen in de winkel krijgen een prachtige ruimte om de ingebrachte spullen uit te zoeken, de dames van de SVE-group, (eigenaar van het pand) hebben vanmorgen kunnen constateren dat de ruimte waar ze nu hun werk moeten doen veel te krap en bedompt is. Dus we zijn er ontzettend blij mee, dat we voor onze dames een betere plek mogen realiseren. En, door de koffietafel ernaast te doen, hopen we ook dat de rij buiten zal verminderen, mensen kunnen binnen wachten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Verder lag onze website al een hele poos stil, we konden zelf geen mededelingen plaatsen, als we dat wilden, verwachtte de maker 50,- euro abonnementsgeld per maand. Dat is voor een winkel met gratis spullen vrij lastig te realiseren. We kochten zelf al koffie/thee/schoonmaakspullen/ enzovoort van de opbrengst uit de fooienpot. Of de reparaties en bijkomende kosten, die konden we allemaal nét baas. We hebben mevrouw Monique Sirigu bereid gevonden om belangeloos een nieuwe website te bouwen, die gaat binnenkort geheel vernieuwd dus de lucht in!

De winkeltijden zullen ook anders worden, we hebben vanmorgen 2 april “proefgedraaid” met de markt voor de deur, dat is geen succes gebleken. We willen de woensdag en zaterdag voortaan langer open, van 11.00 uur s ’morgens tot 16.00 uur s ’middags. Daarnaast is de koffieruimte ook op andere manieren in te vullen, maar daar kunnen we in overleg met andere instanties invulling aan gaan geven. Zo wordt de winkel een multifunctioneel buurtinitiatief waar veel mensen welkom zijn! En, voorlopig zitten we wel goed, begrepen we van de SVE-group.

Namens Stichting Weggeefwinkel Baarn, Sandra Mets, voorzitter.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie